Vergoeding & Tarief

Basis GGZ

Vanaf 2014 valt iedereen met een lichte tot matige psychische aandoening onder de Basis GGZ. De behandelingen in de Basis GGZ maken deel uit van het basispakket van uw zorgverzekering.

Mocht u, na contact met uw zorgverzekeraar, over de vergoeding nog vragen hebben kan u contact met mij opnemen d.m.v. het in vullen van het contactformulier.

Vergoeding 

Er is met een groot aantal zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten waardoor de behandeling vergoed is. Ook wanneer er geen overeenkomst is afgesloten met uw verzekeraar kan de behandeling vergoed zijn, vanwege aanvullende premies of vrijemarktkeuze voor een BIG geregistreerde GZ-psycholoog binnen uw polis. Enkele diagnoses worden niet vergoed zoals o.a. relatie therapie en hier over adviseer ik u contact op te nemen met uw zorg verzekeraar. Om onduidelijkheden te voorkomen adviseren we om altijd uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekering  te raadplegen of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. De rekening zal rechtstreeks bij uw verzekeraar worden ingediend. In enkele gevallen (bijvoorbeeld wanneer er geen contract met uw zorgverzekeraar is) ontvangt u zelf een factuur die u voor schiet en vervolgens kunt indienen bij uw zorgverzekeraar.  Om de behandeling vergoed te krijgen is een verwijsbrief van uw huisarts nodig (niet ouder dan 3 maanden). Daarnaast geld voor zorg uit de Basis GGZ het eigen risico van uw zorgverzekering. 

Tarief  

In de Generalistische Basis GGZ zijn er vier behandeltrajecten waar u in terecht kunt komen op basis van de zwaarte van uw klacht.

Indeling behandeltrajecten:
Basis GGZ Kort 503,74 (1-4 gesprekken, 300 min.)
Basis GGZ Middel 885,01 (5-7 gesprekken, 500 min.)
Basis GGZ Intensief 1.434,96 (8-11 gesprekken, 750 min.)

ozp niet-basispakketzorg Consult €114,41,-

Keuzevrijheid

In 2020 heb ik met een deel van alle zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten.  Het tarief is afhankelijk van het tarief dat met uw zorgverzekeraar is afgesproken.

  • DSW/ Stad Holland/ in Twente Zorgverzekeraar/ a.s.r. / Ditzo / de Amersfoortse / Aevitae. Met deze verzekeraar heb ik realistische afspraken ten aanzien van BGGZ zorg kunnen maken.
  • Univé / SZVK / ZEKUR / Zorgzaam Verzekerd / VGZ / Bewuzt / MVJP / Aevitae / IZZ / IZA / UMC. Met deze verzekeraar heb ik realistische afspraken ten aanzien van BGGZ zorg kunnen maken.
  • Zilveren kruis Achmea. Met deze verzekeraar heb ik realistische afspraken ten aanzien van BGGZ zorg kunnen maken.
  • VRZ. Met deze verzekeraar heb ik realistische afspraken ten aanzien van BGGZ zorg kunnen maken.

Wij hebben niet met alle zorgverzekeraars contracten. Als wij geen contract met je zorgverzekeraar hebben, dan sturen wij jou een rekening aan het einde van de behandeling. Wij hanteren 100% van de door de NZa vastgestelde maximum tarieven voor onze behandelingen.

Bij een naturapolis ligt de vergoeding tussen de 60% en 80%. Dit betekent dat je al snel een paar honderd euro zelf moet betalen. Wanneer je een restitutiepolis hebt, word je behandeling 100% vergoed door je zorgverzekeraar.

Mocht u geen vergoeding krijgen of er geen gebruik van wilt maken dan geldt een tarief van € 110,72,- per consult. Gemiddeld duurt een enkel consult 45 minuten, met de daarbij behorende administratie. Afhankelijk van de problematiek bestaat de mogelijkheid om de duur van een enkel consult in overleg aan te passen.

U mag zelf kiezen welke zorgbehandelaar u wilt.  U hoeft uw keuze niet te beperken tot zorgbehandelaars die een contract hebben met uw verzekeraar. Echter wanneer uw zorgverzekeraar geen contract met mij heeft, krijgt u de behandeling gedeeltelijk vergoed en dient u de nota zelf voor te schieten.

No-Show

Ik hanteer een tarief voor no-show wanneer er niet binnen 24 uur voor de afspraak afgezegd wordt van 75,-